Wij zijn Hoorzorg Friesland

Wij zijn er voor jouw hoorzorg, van hoortoestel, hoorhulpmiddel tot gehoorbescherming.

Sinds 2020 hebben wij zelfstandig onze winkel aan het Ockingahiem. We hebben 2 spreekkamers met hoorcabines voor een uitgebreide gehoormeting of audiologisch onderzoek. Hier repareren wij hoortoestellen en stellen ze opnieuw in alle rust af. Aan onze stamtafel geven wij demonstraties rondom een hoortoestel of aanverwant hulpmiddel. Je kunt in onze winkel terecht met vragen over horen en zorgvergoeding. Uiteraard ook voor alle accessoires zoals batterijen en standaard oordopjes.

 Wij zijn aangesloten bij Hoorprofs en een Star geregistreerd audiciensbedrijf is. Als gedreven audiciens en hoorconsulenten zien we het als onze plicht je te ondersteunen met oplossingen die volledig op jou zijn afgestemd.

Twijfel je aan je gehoor of wil je graag een hoortoestel dat zich (automatisch) aanpast aan de omstandigheden en omgeving waarin jij je bevindt? Maak dan een afspraak met een van onze audiciens of hoorconsulenten. Wie dat zijn? Dat zie je hieronder.

Het Team

Regina Talhout

Regina Talhout

Backoffice medewerker

‘Ik ben Regina Talhout een rasechte Franeker. Ik vind het dan ook super leuk om in mijn eigen stad aan het werk te zijn bij Hoorzorg Friesland. Als backoffice medewerker zal ik je met mijn stralende lach dan ook graag verwelkomen of telefonisch te woord staan.

Na mijn studie heb ik een tijdje gewerkt in de detailhandel waarna ik al snel ben gestart met mijn eigen onderneming. Een zaak aan huis met trouwjurken, dit groeide al snel uit tot een mooie zaak in het centrum van Franeker waar het assortiment niet veel later werd uitgebreid met lingerie.

Na vijftien prachtige jaren werd het tijd voor iets anders. Hoorzorg Friesland is hierbij een mooie aanvulling want ook hier gaat alle aandacht naar de klanten, en dat komt mooi uit want ik ben een echt mensen-mens.’.

Martin Dijkstra

Martin Dijkstra

Audicien

‘Ik kom uit een slagersfamilie en ben groot geworden in het slagersambacht. Door verschillende omstandigheden en mijn voorliefde voor techniek ben ik uiteindelijk audicien geworden. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat mijn passie ligt in de combinatie tussen het contact met klanten en het technische vernuft in hoortoestellen.

Bij Hoorzorg Friesland lopen wij voorop met de nieuwe technieken en ontwikkelingen en hebben wij alle vrijheid om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ik vind het ook een enorm voordeel dat wij een zelfstandige onderneming zijn en niet merk gebonden. Hierdoor kunnen wij veel meer hooroplossingen bieden die voor de klant echt dát grote verschil maken, want het is maar wat lastig als je net niet alles kunt horen.

Wij nemen alle tijd om de klant de verschillen in de diverse toestellen te laten horen en de mogelijkheden in de nieuwe technieken uit te leggen, zodat de klant een juiste keuze kan maken. Een hoortoestel is echt maatwerk.’

Riena Kromkamp-van der Land

Hoorconsulente

De nieuwste aanwinst van Hoorzorg Friesland is Riena Kromkamp-van der Land. Sinds eind oktober versterkt zij het hoorteam als hoorconsulente. Riena beschikt over een schat aan ervaring. In 2009 begint ze haar carrière bij Schoonenberg in Harlingen. In de jaren die volgen zet ze haar werkzaamheden voort bij ‘Beter Horen’ en ‘Specsavers’ in Heerenveen. En nu dus Hoorzorg Friesland. ‘Bijna een thuiswedstrijd’, zegt Riena lachend. ‘Ik woon in Harlingen en dat is hier om de hoek’.

Naast het uitvoeren van hoortesten, bestaat Riena haar takenpakket uit het doen van intakes en het bijstellen van hoortoestellen. ‘Mijn mooiste ervaring? Er kwam eens iemand binnen in een rolstoel. Die hoorde vrijwel niets. Tot hij hoortoestellen kreeg. Eerst was daar de verbazing en daarna kon hij niet meer stoppen met lachen. Hij deed weer mee en zat niet langer in een sociaal isolement. Dat was echt een kippenvel moment.’.

Nadat Boddeüs Horen per 1 januari 2020 de Van Boxtel winkel had overgenomen, is de naam gewijzigd naar Hoorzorg Friesland.
De winkel in Franeker is gerenoveerd en sinds april 2020 is Hoorzorg Friesland nu een volledig zelfstandig hoorwinkel.