5 redenen waarom je kiest voor een geavanceerd toestel

 

Iedereen die te maken heeft met een verminderd gehoor, kan een hoortoestel binnen een categorie (dit is de ernst van je hoorprobleem) vergoed krijgen. Een hoortoestel valt onder de basisverzekering en je krijgt dan een goed hoortoestel. Hierbij wordt helaas geen rekening gehouden met het leven dat je leidt. Uiteraard zijn er verzekeraars die meer vergoeding geven vanuit aanvullende verzekeringen. Als je bij ons komt vertellen we graag wat de mogelijkheden zijn bij jouw zorgverzekering.

De meest geavanceerde hoortoestellen vallen vaak buiten die zorgvergoeding. Het is goed om de afweging tussen de zorgtoeslag en de enorme verrijking van een beter hoortoestel met elkaar te vergelijken. We leggen je 5 punten voor:

  1. Draagcomfort
  2. Geluid
  3. Bediening
  4. Koppeling met andere apparaten
  5. Extra functies

 

1.     Het draagcomfort

Een geavanceerd hoortoestel wordt helemaal aangepast aan jouw wensen, of je het in je oor, achter je oor of gedeeltelijk in je oor wilt dragen. De toestellen worden steeds kleiner, hebben een accu i.p.v. batterijen en gaan ook steeds langer mee.

2.     Het geluidscomfort

De geluidskwaliteit is van top niveau, het is alsof je geen hoorprobleem meer hebt, zo helder hoor je, zelfs de kleine geluidjes. Bovendien kun je het geluid helemaal naar wens per omstandigheid instellen.

Ben je fanatiek fietser? Dan is de meest voorkomende klacht het ruizen van de wind langs je oren. Dit is vervelend en kan worden opgeheven door het geluid in je hoortoestel aan te passen. Op de meeste apps is deze fietsstand meegenomen.

Een ander voorbeeld: professionele muzikanten zijn zich nu bewust van het beschermen van hun oren, maar vroeger was dit anders. De musici die nu problemen hebben, kunnen met de nieuwste hoortoestellen zelfs de kleinste nuances horen, daardoor hoeven ze hun werk niet op te geven en kunnen ze blijven genieten van muziek.

3.     De bediening

Omdat de gehoorapparaten steeds kleiner worden, leveren de fabrikanten een handige afstandsbediening of een app voor op je smartphone. Er zijn hoortoestellen die zelflerend zijn en zich aanpassen aan de omstandigheid waarin je je bevindt. Zodra je eenmaal je voorkeur hebt ingesteld, kan het toestel via o.a. GPS de juiste instelling alvast voor je instellen.

Stel je gaat elke week bridgen op dezelfde locatie, dan is het reuze handig als jouw gehoorapparaat alvast de instelling kiest die past bij bridgen. Zo hoor je de gesprekken aan tafel goed, maar wordt je niet gestoord door het geroezemoes erom heen.

 4.     Koppeling met andere apparaten

Met een geavanceerd hoortoestel kun je draadloos contact maken met andere toestellen, waardoor jij het geluid  in je oor hoort. Dat kan met je telefoon, televisie, stereo-installatie etc. Het toestel legt een koppeling via bluetooth en zo hoor jij optimaal zonder dat je anderen stoort met extra hard geluid. Maar er zijn meer mogelijkheden…

Voor bijeenkomsten in een grote zaal kun je de cursusleider vragen om een Rogerpen te dragen. Je hoort via die Rogerpen alles rechtstreeks in je oren. Bij een vergadering kun je een geluidsversterker midden op tafel zetten, deze versterkt zodat je optimaal kunt deelnemen aan de vergadering. Heb je een vaste werkplek zoals een leraar, dan kan een ringleiding in de klas worden aangelegd, waardoor je kunt blijven lesgeven ondanks je hoorprobleem.

5.     Extra mogelijkheden

Inmiddels is de technologie zover dat je hoortoestel een ware concurrent is van je smartphone. Zo kan het je stappen tellen. Voor eenzame mensen kan worden bijgehouden of je wel voldoende sociale contacten hebt. Er is zelfs de mogelijkheid tot alarmering als er een tijdje geen geluiden meer te horen zijn.

Advies nodig?

De meest geavanceerde hoortoestellen zijn een verrijking voor je leven. Want waar de zorgtoeslag uitgaat van een toestel dat voldoet, kun je gelukkig ook kiezen voor een hoortoestel dat zorgt dat jij kunt blijven leven zoals je wenst. We nodigen je graag uit voor een gesprek, zodat we je kunnen uitleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn voor jou. Maak nu een afspraak en bel 0517 744 041.